Vol met goede voedingstoffen en kleurige groente.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal

Dit recept is afkomstig van het voedingscentrum.nl

 1 ei
 5 banaan
 100 ml halfvolle melk
 1 theelepel vanille-aroma
 80 g volkoren tarwemeel
 5 theelepel bakpoeder
 1 theelepel olie
 1 sinaasappel
 1 theelepel kaneel
 2 eetlepel ricotta
1

Klop het ei los in een kom.
Prak de banaan en voeg toe bij het ei. Voeg de melk en het vanille-aroma erbij.
Roer het volkorenmeel en bakpoeder er voorzichtig doorheen.
Verwarm het wafelijzer en vet in met de helft van de olie. Giet een portie van het beslag in het wafelijzer en bak 5 minuten tot de wafel goudgeel en knapperig is. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Was ondertussen de sinaasappel en rasp wat van de schil. Meng dit samen met de kaneel door de ricotta.
Pel de sinaasappel en snijd in stukjes.
Serveer de wafels met het ricotta mengsel en sinaasappelstukjes.

Ingrediënten

 1 ei
 5 banaan
 100 ml halfvolle melk
 1 theelepel vanille-aroma
 80 g volkoren tarwemeel
 5 theelepel bakpoeder
 1 theelepel olie
 1 sinaasappel
 1 theelepel kaneel
 2 eetlepel ricotta

Aanwijzingen

1

Klop het ei los in een kom.
Prak de banaan en voeg toe bij het ei. Voeg de melk en het vanille-aroma erbij.
Roer het volkorenmeel en bakpoeder er voorzichtig doorheen.
Verwarm het wafelijzer en vet in met de helft van de olie. Giet een portie van het beslag in het wafelijzer en bak 5 minuten tot de wafel goudgeel en knapperig is. Herhaal dit met de rest van het beslag.
Was ondertussen de sinaasappel en rasp wat van de schil. Meng dit samen met de kaneel door de ricotta.
Pel de sinaasappel en snijd in stukjes.
Serveer de wafels met het ricotta mengsel en sinaasappelstukjes.

Notes

Gezonde wafels met sinaasappel en ricotta

laat een reactie achter